Bæredygtighed ansvarlighed funktion Form
Location Rack med håndklæde

Gooroo Rack

Læs her om materialer, funktionalitet, leverandørvalg og hvilke versioner af Gooroo Rack du kan bestille.

Gooroo Rack et tørrestativ til tøj med god funktionalitet i bæredygtige materialer som forhåbentligt giver dig mere tid med et smil på læben. Gooroo håber, du vil bruge den tid på de ting, du elsker at lave.

Materialer

Gooroo Rack bliver lavet i dansk asketræ. Det er vigtigt, at træet kan hentes i vores egne skove, så vi ved at træet bliver skovet på en bæredygtig måde. Dansk træ betyder også, at der er mindst mulig transport fra skoven, forbi producenten og hjem til dig. Det er ben og ramme, som laves i træ. Asketræet er godt møbeltræ og rigtig smukt at se på. I Gooroo Rack bliver både det almindelige ved og brunvedet af træet brugt. Brunveddet er lidt mørkere end almindeligt askeved. Brunved er historisk set blevet anset for at være mindre eksklusivt, men da brunveddet sidder i kernen af et asketræ, går der meget træ til spilde, hvis man kun bruger det lyse træ. Brunveddet er lige så godt træ som det lyse ask. Derfor bruger Gooroo selvfølgelig også brunveddet, og dit Rack kan have et fint spil af farve mellem det lyse og mørke træ.

Asketræet bliver overfladebehandlet med en lys, bæredygtig olie for at beskytte træet i daglig brug. Hvis du har behov for det, kan du tørre både træet og stålet i Rack over med en fugtig klud. Det kan olien i træet sagtens holde til.

Stålrørene i Rack er det, der hedder syrefast, som er en tand bedre end rustfrit stål. Derfor kan stålet tåle det meste vejr. Levetiden for Gooroo Rack er længst, når du bruger det indendørs og kortest ved havet, hvor salten på sigt vil snige sig ind i små hjørner. Det syrefaste stål er valgt for at dig, der har sommerhus ved havet eller bor med havudsigt, også får masser af år ud af dit Rack. Stålet kommer fra en tysk leverandør, så transporten og CO2-aftrykket for dit Rack bliver mindst muligt.

Du kan sætte dit Rack uden for for at tørre dit tøj. Alt træ, der står ude i sol og regn i længere tid bliver gråt - tænk eksempelvis på havemøbler i træ. Så derfor anbefaler vi, at du sætter Rack ind, når du ikke tørrer tøj. Så holder det sig pænt længe. Bruger du Rack indendørs, har vind og vejr selvfølgelig langt mindre effekt. Står Rack i fuld sol indendørs får det patina, ligesom dine andre træmøbler ville få.

 

Funktionalitet 

I Rack får du ud over det bæredygtige, danske design glæde af en række funktionaliteter.  

Omkredsen på rørene i Rack er valgt meget omhyggeligt for ikke at give streger i tøjet. Rørene er Ø14 - mindre giver streger og større giver for stor en flade, som gør at der bliver et tydeligt område, hvor visse typer stof bliver fladt.

Når Rack ikke vælter, selv om du lægger masser af vådt, tungt tøj i den ene ende, er det fordi, benene står skrådt udad. Så sørg for at folde dit Rack helt ud. Så har du et sikkert, stabilt tørrestativ.

Rack er et stort tørrestativ med masser af god tørreplads. Og de 2 sæt ben giver mulighed for endnu mere plads. Mellem hvert sæt ben sidder 3 rør, som afstandsmæssigt passer perfekt til undertøj, strømper eller klude (og sikkert meget andet). Der kan også hænge lidt længere ting på de øverste 2 rør, fordi rørene er forskudte, når benene står skrådt udad. Til dig, der vælger et Gooroo Rack Basic (uden vinger), gør de ekstra rør i bensættene, at du stadig har plads til trøjer og bukser på de lange rør og undertøjet på de korte.

Gooroo Rack er en lille smule højere end andre tørrestativer. Det gør, at du vil få plads til flere af de stykker tøj, der skal tørre på en bøjle.

Vingerne på Rack kan tages af og har hver 2 beslag, som passer præcist over en inderdør. Du kan selv finde på flere steder at bruge Gooroo Rack Wing - måske på et hegn i haven eller på en radiator (at bruge vingen på elradiatorer frarådes selvfølgelig - vi har ikke brug for brande). Det vil altså sige, at du kan nøjes med at finde vingen frem, hvis du bare har vasket nogle småting. Det kan også være en hjælp, hvis du skal tørre en lang kjole.

Rack kan foldes sammen. Vingerne tages af og benene foldes ind under hovedrammen. Så er Rack klar til at komme i skabet.

Mål sammenklappet: Højde: 8,5 cm. Bredde: 56 cm. Længde 133 cm. Hertil kommer vingerne som vist på billedet.

Rack sammenklappet

Designeren

Gooroo Rack er designet af Poul Christiansen.

Poul Christiansen

Poul har tilført Rack en fantastisk klassisk og nordisk streg. Hans fine afrundede afslutninger på vinger og ben og de subtile indtag, hvor brede dele bliver smalle, er nogle af vores favoritter.

Han har også løst de funktionelle, tekniske og mekaniske udfordringer, der er i sådan et tørrestativ. Og der er flere, end man skulle tro. De er blevet til æstetiske detaljer. Skønt!

Poul er uddannet arkitekt, og som antydet har han et skarpt øje for detaljer. Han har bl.a. lavet den smukke Sinus-serie for Le Klint.

 

Leverandørvalg

Det er vigtigt at Gooroo - som jo er en lille virksomhed - giver noget tilbage til andre mindre virksomheder, som er dygtige på deres felt. På den måde kan vi hen ad vejen hjælpe hinanden videre. Derfor ligger produktion, materialeindkøb og rådgivning som hovedregel hos mindre virksomheder og iværksættere. Det betyder, at relationerne mellem os er nære, og at kvaliteten af dit Gooroo Rack er langt lettere at garantere.

Leverandørene bliver også valgt ud fra geografi. Hvis den rette leverandør findes i Danmark, er det selvfølgelig et stort plus. Vi vil jo alle sammen gerne sætte så lille et CO2-aftryk som muligt i form af f.eks. mindst muligt transport.

 

Bestillingsmuligheder og specifikationer

Du kan forudbestille Gooroo Rack i 3 versioner:

 

Gooroo Rack Basic med vinger (2xGooroo Rack Wing)

Pris i ask inkl. moms og ekskl. levering: DKK 6.800,-

Pris i eg inkl. moms og ekskl. levering: DKK 6.900,-

Tørremeter: 22,7 m

Højde: 108 cm. Bredde: 56 cm. Længde: 241 cm

Basisstativ med vinger

 

Gooroo Rack Basic (uden vinger)

Pris i ask inkl. moms og ekskl. levering: DKK 4.400,-

Pris i eg inkl. moms og ekskl. levering: DKK 4.500,-

Tørremeter: 13,4 m

Højde: 99 cm. Bredde: 56 cm. Længde ved top: 125 cm. Længde ved fødder: 154 cm

Basisstativ

 

Gooroo Rack Wing

Pris i ask inkl. moms og ekskl. levering: DKK 1.600,-

Pris i eg inkl. moms og ekskl. levering: DKK 1.650,-

Tørremeter: 4,7 m

Højde: 8 cm. Bredde: 56 cm. Længde inkl. beslag: 65 cm. Frigang i beslag: 4 cm

Vinge

Følg Gooroo på Facebook og bland dig!
Følg Gooroo på Facebook og bland dig!
 
Hold dig opdateret om udviklingen af Gooroo Rack – og bland dig gerne i hvad der er hot or not...
Følg Gooroo
Forudbestil dit nye tørrestativ lige her.
Forudbestil dit nye tørrestativ lige her.
 
Du kan forudbestille tørrestativet Gooroo Rack her. Vælg den version, der passer dig bedst...
Bestil Rack